Yüzme, koşu ya da bisiklet değil: Uzmanlara göre en iyi egzersiz buymuş

Kalp Sağlığı İçin Dans Etmek Diğer Egzersizlerden Daha Etkili

Son araştırmalara göre dans etmek, koşu, yüzme ve bisiklet gibi geleneksel egzersizlerden daha etkili olabilir. Kardiyovasküler hastalıklar konusunda uzmanlaşmış doktorlar, dansın kalp fonksiyonlarını güçlendirdiğine ve kolesterol dengesini olumlu yönde etkilediğine dikkat çekiyor.

Doktor Dwayne Schmidt, kalbin düzenli egzersizle diğer kaslar gibi güçlendiğini belirtirken, dansın eğlenceli olması sebebiyle egzersizin devamlılığını sağladığını açıklıyor. Schmidt, “Günde 20-30 dakikalık aerobik egzersiz, kalp sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebilir” diyor.

Yalnızca Yarım Saatlik Dans Yeterli Olabilir

Uzmanlara göre dans, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından önemli faydalar sunmaktadır. Yalnızca yarım saatlik dans, orta tempolu koşudan daha fazla kalori yakabilir ve kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle kötü kolesterol olan LDL seviyelerini düşürürken, iyi kolesterol HDL’yi artırabilir.

Verilere göre, haftada en az 150 dakika fiziksel aktivite önerilmektedir, dans ise bu süreyi keyifli bir şekilde geçirmek için etkili bir seçenek olabilir. Ayrıca dans etmek, mutluluk hormonları olan dopamin ve endorfinin salgılanmasını artırarak ruh halini iyileştirebilir. Ayrıca spor salonuna ihtiyaç duymadan hemen her yerde yapılabilecek bir aktivitedir.

Related Posts

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Sivas’ta kene vakaları ve tedbirler görüşüldü

Sivas’ta Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında kene vakalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Alışkanlıklar böbrek taşına davetiye çıkarıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Acıbadem Bölge Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşı hastalığına karşı koruyucu önlemlerin çok önemli olduğunu belirterek, yaşam tarzı değişiklikleri, dengeli beslenme, aktif yaşam ve ideal kilo aralığında kalmanın böbrek sağlığını korumada etkili olduğunu bildirdi.