Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Fil Hastalığı Nedir?

Halk arasında ‘fil hastalığı’ olarak bilinen lenfödem hakkında Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme’den bilgilendirme geldi. “Lenf sistemi, hücreler arasındaki biriken sıvının toplardamar sistemine katılmasını sağlar. Bu durumda oluşan bir problem ise dokularda şişliklere yol açar. Doku şişlikleri; ağrı, ciltte gerginlik hissi ve sertliğe neden olabilir, bu da zamanla ciltte sertlik ve ileri dereceli şişlik olan lenfödeme (fil hastalığı) yol açabilir” açıklamasında bulundu.

Kollar ve Bacaklardaki Lenf Kanalları Tıkanabilir

Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfatik dolaşım sisteminin gözle görülmeyecek kadar küçük kanallar aracılığıyla sıvıları taşıdığını belirtti. Özellikle kollar ve bacaklardaki lenf kanallarının farklı nedenlere bağlı olarak tıkanabileceğini vurguladı.

Lenfödem Tedavisi ve Tedavi Yöntemleri

Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenf sıvılarının deri altında birikmesi sonucu oluşan hastalığın tedavisinde iltihabın azaltılmasının önemli olduğunu belirtti. Tedavinin erken evrede başlanması gerektiğini vurgulayan Çevirme, cerrahi prosedürlerin uygulanabileceğini ve hastalığın her aşamasında çeşitli tedavi yöntemlerinin mümkün olduğunu söyledi.

Lenfödemin Tedavi Edilmesi Önemlidir

Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödem hastalığının erken evrede tanınması ve tedavi edilmesinin önemli olduğunu belirtti. Tedavinin hastaların günlük aktivitelerine dönmesine olanak sağlayabileceğini ifade etti.

Related Posts

Sivas’ta kene vakaları ve tedbirler görüşüldü

Sivas’ta Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında kene vakalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Alışkanlıklar böbrek taşına davetiye çıkarıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Acıbadem Bölge Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşı hastalığına karşı koruyucu önlemlerin çok önemli olduğunu belirterek, yaşam tarzı değişiklikleri, dengeli beslenme, aktif yaşam ve ideal kilo aralığında kalmanın böbrek sağlığını korumada etkili olduğunu bildirdi.

20’lik dişlerini bankada saklayan var! Tamir çipi devrede: ‘Türkiye de adım attı’

20’lik dişler artık sadece cerrahi atık değil. İçerdikleri kök hücrelerle sinir, kemik, kornea ve damar dokularının yenilenmesinde rol oynayabiliyorlar. Yani bu da pek çok hastalığın tedavisinde umut vadettiği anlamına geliyor. Öyle ki yirmilik dişler artık çöpe atılmıyor, özel bankalarda saklanıyor. “Türkiye’de de adımlar atıldı” diyen Doç. Dr. Münir Demirel anlattı.

Hipertansiyon 20 yaşın altındaki gençlerde hızla yaygınlaşıyor! Bu risklere dikkat

Dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan hipertansiyon atar damarlardaki kan basıncının sürekli normalin üzerinde seyretmesi olarak tanımlanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Turfan, hipertansiyon yaşını öne çeken 8 etkeni anlattı.