Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

Dev bankadan çiftçiye zirai don desteği! 36 il 10 ürün

Tarımsal üretimdeki verimliliği düşüren doğa olaylarının başında gelen zirai don, iklim değişikliğine bağlı olarak dünyada ve ülkemizde her geçen yıl daha da sık görülüyor. 2025 yılının ilk aylarında ülkemizi etkisi altına alan zirai don da birçok …

Getir kuryelerinin ücretleri yüzde 30 düşürüldü

Getir kuryelerinin ücretleri yüzde 30 düşürüldü

Bu yatırımlar ABD ekonomisinde artık güvenli liman değil!

DoubleLine CEO’su Jeffrey Gundlach, ABD’nin borç yükünün sürdürülemez hale geldiğini belirterek yatırımcıları uyardı. Gundlach, “Uzun vadeli tahviller artık güvenli liman değil, dolar bazlı varlıklardan kaçış başlayabilir.” dedi.

Başvurmayanın parası yanacak! Yarın akşama kadar süresi var

10 yıldır işlem yapılmayan banka hesaplarındaki bakiyeler, mevzuat gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilecek. Bankalar, listede adı geçen kişileri son başvuru tarihine kadar şubelerine bekliyor. Yarın son saate kadar başvurmayanın …

Küresel piyasalar endişeli: Petrol sert yükseldi, yatırımcılar tedirgin

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği için tahliye hazırlıkları yaptığı haberleri sonrası Brent petrol yüzde 4,8 yükselerek 69,4 dolara çıktı. ABD-Çin arasındaki ticaret anlaşması ve küresel jeopolitik riskler piyasalarda tedirginliğe neden olurken, yatırımcılar temkinli pozisyon alıyor.

Başımıza örülen çorap

Tarım toplumunda kullanılan âletler ile sanayi toplumunun makinalarını lütfen karşılaştırmayın. Bıçak bir âlettir, karpuz da keser; adam da öldürür demeyin. Bıçak yerine “taş” koyun. Taş ceviz de kırar, baş da yarar. (Teknoloji buhar makinasının icadı ile başlar. Ondan öncesi tekniktir.) Tahta kaşık yapan bir ustayı düşünün. Bir haftada yüz kaşık yapıyor diyelim. Bir kaşık makinası aynı sürede milyonla kaşık üretir. Bu kadar kaşığı ne yapacağız demeyin. O âlet “kapitalist” zihniyetin eseridir. İhtiyacınız