TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Erzurum’da Palandöken Ekonomi Forumu’nda Türkiye’nin Yatırım Potansiyeli Konuşuldu

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” ilan edilen Erzurum’da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumu, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Forumun ikinci gününde gerçekleşen “Türkiye’nin Yatırım Ufku: Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu” oturumunda moderatörlük görevini üstlenen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve küresel pazardaki konumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Global iş camiasından önemli isimlerin katılım gösterdiği oturumda konuşan Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaşanan iç ve dış zorluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü vurgulayarak, “Türkiye, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip. Geçen yıl milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Ülkenin sahip olduğu üretim ve pazar çeşitliliği, küresel arenada rekabet gücümüzü arttırıyor.” şeklinde konuştu.

Özellikle yüksek teknolojili ürün ihracatındaki artışa dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin otomotiv, beyaz eşya, inşaat malzemeleri, demir-çelik gibi sektörlerde Avrupa’nın ana tedarikçisi konumunda olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk özel sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının 130 ülkede 60 milyar doları aştığını açıkladı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin büyüme hikayesini dünya ile paylaşmanın önemine vurgu yaparak, “Yeşil ve dijital dönüşüme odaklanarak küresel rekabet gücümüzü arttırmalıyız. Orta Vadeli Program’da yer alan reformların devamı, üretim ve ihracata dayalı büyümeyi destekleyecektir.” dedi. Türkiye’nin dinamik ve dirençli ekonomisiyle geleceğe güvenle baktığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir