OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Suudi Arabistan ve Diğer OPEC+ Ülkeleri Piyasa Koşullarını Değerlendirdi

OPEC’ten gelen bir açıklamaya göre, Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Kazakistan, Cezayir ve Umman dahil olmak üzere 8 OPEC+ ülkesi, piyasa koşullarını değerlendirmek üzere çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi.

Açıklamada, düşük petrol stoklarının sağlıklı piyasa dinamiklerini yansıttığı vurgulanarak, grup üretim artışının 5 Aralık 2024’te alınan bir karara dayandığı belirtildi.

Bu çerçevede, bahsi geçen ülkeler, 1 Nisan itibarıyla daha önce uyguladıkları günlük 2,2 milyon varillik gönüllü kesintilerini kademeli ve esnek bir şekilde sonlandırarak, haziranda önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gitmeye karar verdi.

Açıklamada, günlük 411 bin varillik artışın 3 aylık kademeli artışın bir parçası olduğu ve grupun bu artışları piyasa koşullarına göre durdurabileceği veya tersine çevirebileceği belirtildi.

Grubun temmuz ayı üretim seviyesini belirleyeceği bir sonraki toplantısının 1 Haziran’da gerçekleştirileceği kaydedildi.

PETROL FİYATLARI SON 4 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

OPEC+ grubu, 3 Nisan’da yaptığı açıklamada, 1 Nisan itibarıyla günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisini kademeli olarak sonlandırarak, mayısta günlük 411 bin varillik üretim artışı yapacaklarını duyurmuştu.

Bu karar, ABD yönetiminin ticaret tarifeleri ile birlikte petrol fiyatlarını varil başına 60 doların altına indirerek son 4 yılın en düşük seviyesine geriletmıştı.

Related Posts

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı! ‘Amaç: Yapılan hukuksuzluklar sonucu…’

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı. Özlale kararlardaki amacı ”Yapılan hukuksuzluklar sonucu eriyen rezervleri biriktirmek ve TL’yi cazip hale getirmek” diyerek ifade etti.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

Beyaz Saray’dan bütçe hazırlığı: Trump’ın harcama ve siyasi öncelikleri hedefleniyor

ABD’de Trump yönetimi, 2026 mali yılına yönelik bütçe teklifi hazırlığına başladı. Teklifte Trump’ın harcama, siyasi önceliklerini ortaya koyarken, savunma dışındaki harcamalarda 163 milyar dolarlık kesinti hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir