Bakan Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Bakan Şimşek, ABD’deki Yatırımcı Toplantılarında Türkiye Ekonomisini Anlattı

Bakan Şimşek, G20, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ABD’de temaslarda bulundu. Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın düzenlediği yatırımcı toplantılarına katılarak Türkiye ekonomisi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantılarda Türkiye ekonomisinin güncel durumu ve gelecek döneme ilişkin perspektifi hakkında bilgi veren Şimşek, ekonomi programının enflasyonla mücadeleyi temel öncelik olarak belirlediğini vurguladı.

Enflasyonda Beklenen Gelişmeler

Şimşek, küresel piyasalardaki son durumu da değerlendirerek, sıkılaşan finansal koşulların ve zayıflayan dış talebin Türk ekonomisinde daha ılımlı bir büyüme sürecine yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, sıkılaşan finansal koşullar ve petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyon üzerinde olumlu etkiler yaratacağını belirtti ve enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası hedeflerine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.

Cari Açıkta Olumlu Görünüm

Şimşek, cari denge konusunda iyimser olduklarını ve cari açığın yıl sonunda tahminlerin altında kalabileceğine işaret etti. Yurt içi talepteki azalmanın ve enerji fiyatlarındaki düşüşün dış ticaret açığını daraltarak olumlu bir etki yaratacağını belirtti. Ayrıca, kamu harcamalarında disiplinin devam edeceğini ve gelir performansını kısıtlayabilecek büyüme hızlanmalarına karşı tedbirler alacaklarını açıkladı.

Şimşek, Türkiye’nin yatırım fırsatları ve reform gündemini de katılımcılara aktardı. Ülkenin ticarette korumacılığa karşı dirençli olduğunu vurgulayan Şimşek, bölgesel entegrasyon ve serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye’yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, sanayi politikaları, yeşil ve dijital dönüşüm ile altyapı yatırımlarına odaklanacaklarını ve Türkiye’nin küresel değer zincirlerindeki konumunu yükselteceklerini söyledi. Sunumların ardından katılımcıların sorularını da cevaplayan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik reformları kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Related Posts

Veli Ağbaba’dan 1 Mayıs Raporu: İktidarın sınıfsal tercihlerinin sonucu emekçiler için yıkım oldu

CHP’li Veli Ağbaba, 1 Mayıs öncesinde rapor hazırlayarak, işçi sınıfının giderek artan yoksulluğu ve düşen alım gücüne dikkat çekti. Ağababa iktidarın emeği değil sermayedarları korumasını eleştirdi.

İtalya’da banka savaşları başladı: Bankacılık devi sigorta devine talip

İtalya’da yatırım bankası Mediobanca SpA’nın, sigorta şirketi Assicurazioni Generali SpA’nın varlık yönetimi birimi Banca Generali’yi satın almak için 6,3 milyar euroluk teklifte bulunduğu bildirildi.

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir