Deepfake videoları ayırt etmek gittikçe zorlaşacak

Film sektöründe yapay zeka devrimi: Deep Fusion’dan Darkin’den önemli açıklamalar

Birleşik Krallık merkezli film şirketi Deep Fusion’ın Yaratıcı Yapay Zeka Başkanı Darkin, Almanya’nın başkenti Berlin’de 1400’den fazla büyük teknoloji firmasının katılımıyla gerçekleştirilen teknoloji fuarı GITEX Europe 2025’te AA muhabirine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Darkin, 20 yıldır film sektöründe görsel efektler ürettiklerini belirterek, yapay zekanın film üretim süreçlerinde köklü değişikliklere neden olduğunu vurguladı.

Deepfake videolarına olan talebin arttığını ifade eden Darkin, insanların bu teknolojiye karşı olumsuz bakış açısının olduğunu ancak deepfake’in film yapımında da kullanılabileceğini örneklerle anlattı.

Yapay zekanın tarihi figürler için de kullanılabildiğini belirten Darkin, etik sorunlar konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Deepfake içeriklerde etik ön planda olmalı”

Darkin, deepfake içeriklerin etik kullanımının önemine dikkat çekerken, yapay zekanın etik kurallarla denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yapay zekanın etik kullanımına örnek veren Darkin, insanların rızası olmadan deepfake videoları üretmenin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

“Videolara olan güven azalıyor”

Yapay zekanın ilerlemesiyle videolara duyulan güvenin azaldığını belirten Darkin, gelecekte yapay zekanın hayatımızdaki daha büyük rolünü vurguladı.

Yapay zekanın kullanımının artacağını ancak bu konuda net bir sonucun bulunmadığını ifade eden Darkin, insanların gördükleri içeriklere karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini aktardı.

“Yapay zeka Hollywood’u evinize getirecek”

Darkin, yapay zekanın yüksek kaliteli filmlerde daha gelişmiş özel efektlerin kullanılmasına olanak tanıyacağını ve Hollywood seviyesinde filmler üretmenin artık herkesin elinde olacağını belirtti.

Artık evde oturarak profesyonel düzeyde filmler üretmenin mümkün olacağını dile getiren Darkin, yapay zekanın sinema dünyasında devrim yaratacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Buzullar eridikçe tehlike artıyor! Patlamaya hazır bekliyorlar

İklim krizi nedeniyle eriyen buzullar ve buz tabakalarının, dünyada bir dizi patlayıcı volkanik patlamayı tetikleyebileceği uyarısı yapıldı. Yeni bir araştırmaya göre buz kaybı, yer altındaki magma odaları üzerindeki baskının azalmasına neden olarak patlamaların daha olası hale gelmesine yol açıyor.

iPhone 17 için nefesler tutuldu! Türkiye fiyatı belli oldu

Her yıl olduğu gibi bu yılda tanıtımı yapılması beklenen iPhone 17 için geri sayım başladı. Yeni telefonun Türkiye fiyatı ortaya çıktı.

Google’ın yeni özelliği Avrupa’yı harekete geçirdi

Google’ın yapay zeka destekli yeni arama özelliği Avrupa Birliği’ndeki bazı yayıncılar tarafından haksız rekabet ve içerik gaspı olarak değerlendirildi. Gelen şikâyetler üzerine Avrupa Komisyonu, Google hakkında ön inceleme başlattı.

Ünlü markaların kulaklıklarında güvenlik açığı tespit edildi: Milyonlarca kullanıcı risk altında!

Bluetooth bağlantılı kulaklıkların bazı modellerinde ciddi güvenlik açıkları tespit edildi. Uzmanlar, kullanıcıların yazılım güncellemelerini takip etmeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Spotify’ın HiFi özelliği yine gündemde

Spotify’ın dört yılı aşkın süredir beklenen kayıpsız (lossless) müzik hizmeti, sonunda yaklaşıyor olabilir. Uzun süredir sessiz kalan ve zaman zaman üst düzey yöneticilerden gelen belirsiz açıklamalarla gündeme gelen bu özellik, şimdi Spotify uygulamasının masaüstü ve mobil sürümlerinde keşfedilen yeni kod satırlarıyla tekrar umut verdi.