Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmarabirlik Genel Kurul Toplantısında Yeni Kararlar Alındı

Marmarabirlik’in 2023-2024 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, Bakanlık temsilcileri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu üyeleri, 8 kooperatifin başkan ve yöneticileri ile birlik temsilcileri katıldı. Toplantıda, yönetim kurulu faaliyet raporu, bütçe ve çalışma programı, bağımsız denetim raporu üzerinde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, toplantıda mali durum ve hedefleri paylaşırken, 2024-2025 ürün alım kampanyasını değerlendirdi. Hasat döneminde 57 bin 500 ton ürün alımı yapıldığını belirten Asa, ürün bedellerinin ödemeleri hakkında bilgi verdi. Üretim maliyetlerinin yükseldiğine işaret eden Asa, zeytinin maliyetinin 35 lira olduğunu ifade etti.

Asa, gelecek planlamasında tarım sektörüne ilişkin önerilerde bulunarak, üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin tarımsal üretime kazandırılmasının önemine değinen Asa, tarımsal üretimi teşvik etmenin gerekliliğini vurguladı.

Marmarabirlik’in hedeflerine değinen Asa, 2025 yılında ciro hedefleri ve ihracat planları hakkında bilgi verdi. Geçmiş yıllarda yapılanlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Asa, eski ortakların yeniden birliğe katılma şartları hakkında bilgi verdi.

Related Posts

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir