Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

Borsa İstanbul Haftalık Değerlendirme: 21-25 Nisan

Borsa İstanbul, 21-25 Nisan haftasında yurt içi ve yurt dışı gelişmelerin etkisiyle hareketli bir dönem geçirdi. Küresel piyasalardaki ABD-Çin gerilimi ile İstanbul’daki depremler ve siyasi gelişmeler, BIST 100 endeksinin seyrini belirledi. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tatil olması da işlem hacmini etkiledi.

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24’lük artışla tamamlarken, bankacılık endeksi yüzde 2,65 ve sanayi endeksi yüzde 1,63’lük artış kaydetti. Sektör bazında en dikkat çeken yükseliş yüzde 20,07 ile finansal kiralama faktoring sektöründe yaşanırken, sigorta endeksi yüzde 3,12’lik kayıpla en fazla düşen sektör oldu.

Kazandıran 3 Hisse

BIST 100 endeksinde yatırımcısına en yüksek getiri sağlayan hisse yüzde 21’lik primle Borusan Yatırım (BRYAT) olurken, onu yüzde 15,07’lik yükselişle Tofaş (TOASO) ve yüzde 13,37’lik artışla Galatasaray Sportif AŞ (GSRAY) takip etti.

Kaybettiren 3 Hisse

Haftanın kaybedenleri arasında yüzde 17,99’luk düşüşle Grainturk Holding (GRTHO) ilk sırada yer aldı. Mia Teknoloji (MIATK) yüzde 11,24 ve Enerya Enerji (ENERY) ise yüzde 9,63 değer kaybı yaşayarak haftayı ekside kapattı.

Geçen hafta BIST 100’deki toplam işlem hacmi, resmi tatil nedeniyle önceki haftaya göre 375 milyar 968 milyon TL olarak gerçekleşti. Hacim açısından en çok işlem gören hisse Akbank (AKBNK) 24 milyar 839 milyon TL ile liderliği elinde tuttu. Türk Hava Yolları (THYAO) 23 milyar 597 milyon TL ve Yapı Kredi Bankası (YKBNK) ise 23 milyar 587 milyon TL’lik işlem hacmiyle sıralamayı tamamladı.

Endeksteki hisselerin toplam piyasa değeri 8 trilyon 575 milyar TL’ye yükselirken, Aselsan (ASELS) 616 milyar 968 milyon TL’lik piyasa değeriyle zirvede yer aldı. Aselsan’ı 438 milyar 495 milyon TL piyasa değeriyle Türk Hava Yolları (THYAO) ve 430 milyar 920 milyon TL ile Garanti BBVA (GARAN) takip etti.

Related Posts

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı! ‘Amaç: Yapılan hukuksuzluklar sonucu…’

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı. Özlale kararlardaki amacı ”Yapılan hukuksuzluklar sonucu eriyen rezervleri biriktirmek ve TL’yi cazip hale getirmek” diyerek ifade etti.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir