Güney Kore’den erişim engeli: DeepSeek endişesi artıyor

Güney Kore, güvenlik endişeleri nedeniyle Çinli girişim DeepSeek’in yapay zeka sohbet botunun kullanımını sınırlayan ülkeler ve şirketler arasına katılarak, hükümete ait cihazlardan DeepSeek hizmetlerine erişimi engelledi.

Yonhap Haber Ajansı’nın kimliği açıklanmayan birden fazla kaynağa dayandırdığı haberine göre, Güney Kore’nin savunma, dışişleri ve ticaret bakanlıkları, yetkililerin hükümet bilgisayarlarından bu hizmete erişimini kısıtladı.

Savunma Bakanlığı, Perşembe günü Bloomberg News’e yaptığı açıklamada, üretken yapay zeka hizmetlerine yönelik güvenlik ve teknik endişeler nedeniyle çalışma bilgisayarlarında “gerekli önleyici tedbirleri” aldığını belirtti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ise hizmetin güvenlik incelemesinin sürdüğünü, ancak hangi spesifik güvenlik önlemlerinin alındığını doğrulamadığını söyledi.

Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı, Bloomberg News’e gönderdiği mesajda, harici bağlantı kurabilen bilgisayarlarda DeepSeek’e erişimin geçici olarak kısıtlandığını bildirdi.

DÜNYADAN DEEPSEEK YASAKLARI

Dünyanın dört bir yanındaki şirketler ve devlet kurumları, Çin hükümetine veri sızdırma olasılığı ve zayıf gizlilik önlemleri nedeniyle DeepSeek’e erişimi sınırlandırmak için tedbirler aldı.

Avustralya, DeepSeek hizmetlerini tüm hükümet sistemlerinden ve cihazlarından yasaklarken, İtalya, tüketici verilerini korumak için bu hizmetin engellenmesini emretti. İrlanda ise, Avrupa Birliği’nin gizlilik yasalarını ihlal etme potansiyeli nedeniyle şirketten daha fazla bilgi talep etti.

Japonya, Dijital Dönüşüm Bakanı Masaaki Taira’ya göre, son derece hassas bilgileri işleyen tüm hükümet cihazlarında üretken yapay zeka hizmetlerinin kullanımını fiilen yasaklamış durumda. Ancak, diğer cihazlar için kullanım kararı bakanlıklara bırakılmış durumda.

Geçtiğimiz hafta Bloomberg News, yüzlerce özel şirketin de DeepSeek’e erişimi engelleme konusunda tedbirler aldığını bildirdi.

Çinli yapay zeka hizmeti, Hangzhou DeepSeek Yapay Zeka Temel Teknoloji Araştırma Şirketi tarafından geliştirildi ve ABD merkezli OpenAI şirketinin ChatGPT botuyla rekabet ediyor.

Related Posts

Milli okçulardan bronz madalya

Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası’nın 2. ayağında yarışan Makaralı Yay Kadın Milli Takımı, bronz madalya kazandı.

Hugging Face’ten bulut tabanlı ücretsiz yapay zekâ aracı

Open Computer Agent, temel görevlerde yeterli performans gösteriyor. Ancak karmaşık işlemlerde, örneğin uçak bileti aramalarında sistem zaman zaman tökezliyor. TechCrunch tarafından yapılan testlerde, aracın CAPTCHA testlerinde başarısız olduğu ve bu …

Fatih’in okçuları kıyasıya mücadele etti

Fatih Belediyesi, ata sporlarından okçuluğu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla okçuluk yarışması düzenledi. Fatih Belediyesi Spor Tesisleri’nde gerçekleşen Okçuluk Yarışması, genç sporcuların heyecan dolu mücadelesine sahne oldu.

Turkish Airlines Open’da geri sayım: Biletlere yoğun ilgi

Dünyanın en ünlü golfçülerini 8-11 Mayıs’ta Antalya Belek’teki Regnum Carya Golf Kulübü’nde buluşturacak Turkish Airlines Open Turnuvası’nın biletlerine golf tutkunları yoğun ilgi gösteriyor

Bir zamanların vazgeçilmezi artık tarih oldu

Amerikan teknoloji devlerinden Microsoft’a ait görüntülü ve sesli iletişim uygulaması Skype, bugün itibarıyla hizmetlerine son verdi.

Büyük deprem, toprağa gömülmüş antik binayı ortaya çıkarttı

Depremler her zaman binaları tahrip eder diye biliriz. Ama bu defa büyük bir deprem, binlerce yıllık tarihi bir binayı ortaya çıkararak tam tersi bir işe imza attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir